0 Item(s)

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Industriële hanglamp

Waarom Industriële hanglampen?

Een aantal jaren gelden werden wij “De Lampen Specialisten” benadert door een architecten bureau uit Rotterdam met de vraag, kunnen jullie een LED TL buis rechtstreeks aan het plafond monteren zonder gebruik te maken van een armatuur, kunnen jullie dat realiseren? Zo zijn we begonnen aan het ontwikkelen/ perfectioneren van de zwevende LED TL buizen en met succes.

 

Onze opdrachtgevers kiezen steeds vaker voor onze zwevende LED TL buis, vanwege:

Kantoren upgrade naar een Industriële look and feel. Strakke, zeer strakke lichtlijnen wil realiseren. Het toepassen van minimalisme, LED TL buis in een buis that’s it. Combineren van oud en modern, denk aan monumentale kantoor panden. De buizen direct aan het plafond bevestigen dan wel via staaldraad laten hangen, aan u de keuze.

 

Hoe is de Industriële hanglamp opgebouwd?

Zo zijn we begonnen met een LED TL Buis met aan weerszijde enkel en alleen doppen van het merk “Martens Beton”. Dit type zwevende LED buizen zijn o.a. gemonteerd in het pand “De Groene Draak” in Amsterdam. Nu een paar jaar later en vele upgrade versies later, hebben we een volledige producten lijn samengesteld. Zo bieden wij aan:

Naast de LED Lichtbronnen hebben wij toch ook de TL-5 technologie ingevoerd, om echt een stralingshoek van 360˚ te kunnen realiseren. Vroeger was de insteek voornamelijk kantoren en dan zijn 40 mm buizen een prima formaat. Echter steeds meet beurs bouwers weten ons te vinden voor de verlichting van hun stand. Hiervoor hebben we de 90 mm buizen geïntroduceerd zodoende kunnen we een echte robuuste buis aanbieden. Als laatste aanvulling hebben we de DIM functionaliteit toegevoegd, hierdoor kun je de zwevende LED/TL-5 buizen dimmen naar elke gewenste lichtsterkte. Diversiteit aan de kleurkode van de lichtbronnen keuze uit 3.000K (warm wit)/ 4.000 (koel wit) / 6.500 (daglicht). Diverse montage mogelijkheden: 40 mm/ 90 mm clip beugels of M5 schroefogen. Met trots kan ik schrijven zelf gedraaide doppen voor zowel de linker- als de rechter kant. Uiteraard 150 cm netsnoer excl. stekker.

 

Resultaat van de zwevende buizen

Doordat wij in de loop der jaren een enorme diversiteit in de producten lijn hebben weten te realiseren kunnen we echt spreken over een volledige producten lijn voor zowel het kantoor dan wel voor de beurzen.

Het is een prachtig/ minimalistisch industriële hanglamp die zowel voor de kantoren in de 40 mm koker dan wel in in de 90 mm uitvoering zeer geschikt is voor het verlichten van beurzen/ stands. Opmerkelijk over de volledige lengte is de buis verlicht, hierdoor kun je ook wel spreken over buisverlichting.

 

Verschillen in de zwevende buizen

Om alle wensen/ eisen van onze opdrachtgevers zo goed mogelijk in te kunnen vullen hebben we in de loop van de jaren het assortiment flink uitgebreid, bij deze de uitleg over de belangrijkste verschillen.

  

LED versus TL-5 als lichtbron.

Natuurlijk zijn beide technologieën zuiniger dan de conventionele TL verlichting, echter LED verbruikt minder elektriciteit dan de TL-5 buizen.

LED passen we veel toe in kantoren/ klaslokalen, naast een fantastische verlichting realiseren ze ook een enorme besparing globaal 63% zuiniger in gebruik dan de conventionele TL buizen.

TL-5 passen we veel toe voor beurzen, de 360˚ stralingshoek is belangrijker dan het maximaliseren van de energiebesparing.

 

40 mm/ 90 mm buizen.

De eerste buizen hadden zelfs geen buizen maar links en recht doppen van het merk “Martens Beton”, echter om de effect van een volledige verlicht buis te optimaliseren hebben we een 72% licht doorlatende buis toegepast om zo het effect verlicht buis te verwezenlijken.

De 40 mm buizen worden voornamelijk voor kantoren toegepast die een minimalistische/ industriële look willen optimaliseren.

De 90 mm buizen worden voornamelijk voor beurzen toegepast om een robuuste verlichting te kunnen realiseren.

  

180˚ / 360˚ Stralingshoek

De LED technologie, heeft een 180˚ stralingshoek, waardoor je direct verlichting kunt realiseren op de werkplekken. Natuurlijk hebben we getracht om in de 90 mm uitvoering wel 360˚ stralingshoek te verwezenlijken, maar toch blijf je iets van schaduw zien.

De TL-5 technologie, heeft natuurlijk een stralingshoek van 360˚, hierdoor wordt de gehele zwevende TL-5 buis rondom verlicht.

  

Dim functionaliteit

Toen wij acht jaar geleden begonnen met energiezuinige verlichting was iedereen maar dan ook echt iedereen sceptisch over de lichtopbrengst, niemand kon geloven dat je enorm kunt besparen op de jaarlijkse verlichtingskosten zonder in te boeten met de lichtsterkte. Nu vele jaren later, is iedereen eigenlijk er wel van overtuigd dat energiezuinige verlichting een prachtige/ betere maar ook een hogere lichtopbrengst dan normaal.

Door de enorme lichtsterkte kregen wij ook de vraag om zwevende buizen te ontwikkelen met dimfunctionaliteit. Zo bieden wij voor zowel LED als de TL-5 zwevende buizen aan die via een dimmer 0-10 Volt naar elke gewenste lichtsterkte gedimd kan worden.

   

Kenmerken van de zwevende buizen

Industriële look, 

zo zijn er vele kantoren die af willen van de standaard systeem plafonds maar kiezen voor het in het zicht hebben van kabelgoten. Deze industriële look and feel wordt mede versterkt door de zwevende LED /TL-5 buizen.

 

Strakke/ rechte lichtlijnen,

Door het minimalistische design en de mogelijkheid om de zwevende buizen met elkaar te koppelen creëer je strakke/ rechte lichtlijnen.

 

Monumentale panden, die in de basis met hun hoge plafonds/ ornamenten een klassiek sfeer uitstralen maar daar en tegen een moderne touche willen realiseren door te kiezen voor de zwevende LED TL buizen.

 

Keuzen van de juiste Kleurkode,

Voor het optimaliseren van de industriële look, kun je het beste kiezen voor 4.000K (koel wit).

Mocht je voor de retro look willen, dan is 3.000K (warm wit) de juist kleur. Opmerking deze kleur wordt steeds minder gekozen!

Ook hebben wij werkplaatsen voorzien van extra licht boven las werkplekken en dan kun je het beste kiezen voor de kleurkode 6.500K (daglicht kleur) dan zie je dingen die je nog nooit eerder hebt gezien. 

 

Lees meer aangevuld met foto's en eventueel een video

Offerte aanvragen  Neem contact op  Kopen op factuur  Demo aanvragen

Loading...
Laden...