0 Item(s)

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

TL-5 Osram

Osram EVSA’s

U kunt bij DLS terecht voor TL-5 buizen van het merk Osram, maar ook bent u bij het bedrijf aan het juiste adres voor de aanschaf van bijbehorende elektronische voorschakelapparaten (EVSA’s). Voor een goede en efficiënte lampwerking is een EVSA noodzakelijk. De keuze voor het juiste product is zeer belangrijk. Die keuze is afhankelijk van lamptype en het aantal schakelingen op een dg. Ook het wel of niet dimmen van licht heeft invloed op het type EVSA dat u selecteert.

 

Hoe werkt een elektronisch voorschakelapparaat?

Het elektrische voorschakelapparaat is gemaakt van een blikpakket, met daaromheen een spoel. In het pakket is een opening gemaakt, om zogenaamde magnetische verzadiging tegen te gaan. Een voorschakelapparaat is samen met de TL-buis aangesloten op het elektriciteitsnet en werkt met een gasontladingslamp en een starter.

 

De starter zorgt samen met het EVSA voor een korte stroomactiviteit in de gloeidraden, welke letterlijk gloeiend heet worden. Wanneer de starter wordt gesloten, stopt de gasontlading. Het metaal koelt af, waarna de starter zich weer opent. Dit veroorzaakt een hoge piekspanning, waardoor de gasontladingslamp wordt ontstoken. Daarna zorgt het EVSA ervoor dat de stroom binnen de normen blijft. Dit voorkomt het doorslaan van de zekering en dus het exploderen van de lamp.

 

Assortiment Osram EVSA’s

Bij DLS kunt u verschillende EVSA’s van Osram aanschaffen. Welke EVSA het meest geschikt is in uw situatie, is afhankelijk van de manier waarop u het product, maar met name de lampen, wilt gaan gebruiken. Het wel of niet hebben van een dimfunctie is bijvoorbeeld een belangrijk onderscheid. Daarnaast bepaalt het lamptype het benodigde EVSA. Niet elke TL-buis kan immers op dezelfde EVSA worden aangesloten.

 

Osram maakt onderscheid tussen twee series: de QUICKTRONIC Professional serie en de QUICKTRONIC Intelligent serie. De professional serie biedt niet de mogelijkheid tot dimmen; de intelligent serie wel. Alle EVSA’s van Osram staan zeer goed aangeschreven. Bovendien vallen de lampen van Osram binnen de Osram-systeemgarantie, indien ze gebruikt worden met een EVSA van het merk. Dat is een goed argument om te kiezen voor een EVSA van Osram!

Lees meer aangevuld met foto's en eventueel een video

Offerte aanvragen  Neem contact op  Kopen op factuur  Demo aanvragen

Loading...
Laden...